ГРАД СКОПЈЕ И АМСМ ЗА ПОГОЛЕМА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ

Безбедноста на сите учесници во сообраќајот е во редот на врвните приоритети на Градот Скопје, а донација од АМСМ за обележување на „Зона 30“ со поставување сообраќајни знаци, катадиоптери и сл., пред средното училиште на Град Скопје „Димитар Влахов“ ќе влијае за побезбедно одвивање на сообраќајот на булеварот Трета македонска бригада. Обележувањето на „Зона 30“…

СЕ ЧИСТАТ КОСИНИТЕ НА КЕЈОТ НА ВАРДАР

Екипи на „ЈП Улици и патишта“ деновиве ги чистат косините на кејот на реката Вардар, на потегот од мостот Гоце Делчев до хотел Холидеј Ин од двете страни на реката. Косините се чистат рачно од гранки и нискостеблеста вегетација.

Чистењето на косините ќе продолжи и во наредниот период во правец кон мостот Близнак.

.

ЗГОЛЕМЕНА БЕЗБЕДНОСТ НА УЧЕНИЦИТЕ ВО ОУ АЦО ШОПОВ

На барање на околните жители и по зачестените сообраќајни незгоди, екипи на Град Скопје вчеравечер на улицата Радишанска кај основното училиште Ацо Шопов поставија соодветна сообраќајна сигнализација и сообраќајни решенија за забавување на сообраќајот со цел зголемување на безбедноста на учениците.

СЕ РЕКОНСТРУИРА ТРОТОАРОТ ПРЕД ПОШТА ВО ЦЕНТАР

Екипи на ЈП „Улици и патишта“ деновиве го реконструираат тротоарот пред пошта во Центар. На овој потег, вело патеката ќе биде целосно санирана, со отстранување на оштетените бетонски делови и поставување асфалт, а ќе бидат реконструирани и оштетените делови од пешачката патека. Овој простор дополнително ќе биде уреден со зеленило. Мината година на оваа локација, Град…

ПОСТАВЕН ПОЛУПОРТАЛНИОТ СЕМАФОРСКИОТ СТОЛБ КАЈ СОБОРЕН ХРАМ

Екипите на ЈП Улици и патишта денеска го поставија полупорталниот столб на семафорите кај Соборен храм, на крстосницата помеѓу булевар Свети Климент Охридски и булеварот Партизански Одреди. Семафорскиот полупортален столб беше турнат од несовесен возач и сега е саниран и вратен во првобитната состојба. Екипите одговорни за одржување на светлосната сигнализација на градските сообраќајници секојдневно…

Асфалтиран паркинг спроти ТЦ „Рамстор“

Реконструкцијата на паркингот спроти ТЦ Рамстор кај Градски ѕид е во завршна фаза. Екипите на ЈП „Улици и патишта“ деновиве завршуваат со асфалтирањето, по што ќе почне бележењето на паркинг места.

 

НОВА ВЕЛОСИПЕДСКА ПАТЕКА НА БУЛЕВАР КИРО ГЛИГОРОВ

Екипите на ЈП „Улици и патишта“ денеска завршија со асфалтирање на новата велосипедска патека на булевар Киро Глигоров, на потегот од крстосницата со улица Перо Наков до улица 808 кај Пивара Скопје од двете страни. Вело патеката набрзо ќе биде и обележана. Во наредниот период, вело патеката ќе биде продолжена од улицата 808 до булевар…

НЕКА НИ Е ЧЕСТИТ 11 ОКТОМВРИ!

Град Скопје и ЈП Улици и патишта на сите учесници во градскиот сообраќај им го честита денешниот празник 11 Октомври – Денот на народното востание. На знаците со променлива содржина е поставена честитка, а Град Скопје и ЈП Улици и патишта Скопје.

Ви посакува безбедно патување, како и внимателно, совесно и одговорно учество во сообраќајот.