Активности

A_sanacija_sajt_pateki

Асфалтирани и санирани пристапни патеки во паркот „Македонија“

  

04.10.2013г.

Во текот на изминативе денови Улици и патишта изврши санација и асфалтирање на двете пристапни патеки во паркот  „Македонија“ на булеварот Метрополит Теодосиј Гологанов.

На едната патека беше извршено асфалтирање во површина од  45 метри квадратни со асфалтна маса тип АБ-8, а на другата патека пристап се прередени оштетените бехатнонски плочи во површина од 40 метри квадратни и заменети рабниците во должина од 20метри.

 

A_semafori

Монтажа на нови семафори и обнова на лантерните на семафорските столбови

30.09.2013г.

Екипите на ЈП Улици и  патишта – Скопје, одговорни за одржување на светлосната сигнализација на крстосниците во градот поставија нови семафори и ги заменија старите лантерни на семафорите со  нови.

На три пешачки премини монтирани се нови семафорски столбови и лантерни на семафорите и тоа на крстосница Партизански Одреди со ул.Манапо, булеварот Партизански Одреди кај старата општина Карпош и булеварот Партизански Одреди кај ТЦ Лептокарија.

Монтирани се нови лантерни на семафорите на ул.Бутелска со ул.Босна и Херцеговина и заменети се сијалиците на конзолните семафорски столбови на сите крстосници во градот.

 

aaaaaaaaaaa_stolb

Поставени заштитни столбчиња за безбедност

27.09.2013г.

Екипите на Улици и патишта одговорни за одржување на вертикалната сигнализација во градот, во изминатиот период поставија околу 150 заштитни столбчиња на градските улици.

Заштитните столбчиња се поставени на улиците Владимир Комаров, Димитрие Чуповски, Самоилова, Градски парк и кај АМСМ на булевар Метрополит Теодосиј Гологанов.

Заштитните столбчиња се метални и бетонски, а се поставуваа поради безбедност на минувачите.

za_sajt_aktiv

Продолжува ноќното обележување на градските улици

06.09.2013г.

Екипите на ЈП Улици и патишта Скопје, изминативе денови ја обележаа хоризонтална сигнализација на градските улици и булевари во вкупно 1.440м2 .

Рачно се бележеше со црвена, жолта и бела боја - пешачки премини, стрелки за насока на движење, автобуски постојки, паркинг места за инвалидизирани лица и ознаките за училиште, а машински подолжните линии  на главните улиците во градот.

Улиците Лука Геров, Христо Татарчев (поранешна улица Сава Ковачевич), ул.Лука Геров, ул.11ти Октомври, ул.Црногорска и булеварите Мито Хаџивасилев Јасмин, Партизански Одреди, Илинден, 8ми септември и Водњанска се со обновена боја и нова вертикална сигнализација. А викендов екипите на Улици и патишта ги обележаа и  крстосниците Огњан Прица -ул.Бихаќка - ул.Железниќка, к-ца Мито Хаџивасилев Јасмин со булевар Климент Охридски и пешачките премини на улица Димитрие Чуповски.

Машински подолжни линии се обележани по должината на булевар Јане Сандански (од потег ул.Васко Карангелевски до булевар Видое Смилевски Бато).

Ноќното обележување се одвива во периодот од 22часот до 7часот утредента и се обележуваат по утврдената динамика на Град Скопје.